Şal Bağlama Modelleri İçin 5 Farklı Fikir

Şal Bağlama Modelleri İçin 5 Farklı Fikir

Şal nasıl bağlanır konusu özellikle tesettürlü kadınların sıkça araştırdığı konuların başında gelmektedir. Şal bağlama, birçok farklı şekilde yapılabilir ve her bir şal bağlama tekniği farklı bir tarz sunar. Günlük kullanım için sade ve pratik bir bağlama modeli seçilirken, özel bir etkinlik veya tören için daha şık bir bağlama modeli tercih edilebilir. Bu yazımızda, şal nasıl bağlanır detaylı bir şekilde anlatacağız ve sizlere şal bağlama modelleri için 5 farklı fikir vereceğiz.

Şal Nasıl Bağlanır

Şal, günlük ya da özel günlerde kombinleri tamamlanan önemli parçalardan biridir. Peki her tarza göre farklı bağlama stilleri olan şal nasıl bağlanır, öğrenmek için şu adımları takip edin:

  • Şal bağlamak için öncelikle saçınızı sıkıca toplayın.
  • Sonraki adım bonenin takılmasıdır.
  • Ardından şalı tam olarak ikiye katlamayın, arkasında bir uzunluk kalmalıdır. Bu şekilde ensenizi kapalı tutmuş olacaksınız.
  • Şalın iki ucu eşit bir şekilde çenenin alt kısmında birleştirilmelidir ve iğne ile birbirine bağlanmalıdır. Böylece şalın her iki ucu da sarkmış olacaktır. Bu kısımları omuzlarınızda toplayın.
  • Sol kısımda topladığınız şalı, kulağınızın arkasından yuvarlak bir şekilde yaparak arkaya doğru atın.
  • Bunu başınızın üstünde toplayıp iğne ile tutun.
  • Sağ taraftaki toplu şalı ise çenenizin alt tarafından geçirip sol taraftan başınıza doğru kaldırarak iğneleme yapmalısınız.

Şal Bağlama Teknikleri

Şal nasıl bağlanır sorusundan sonra merak edilen bir diğer konu ise şal bağlama teknikleri konusudur. Şal bağlama modelleri için farklı teknikler uygulanır. Farklı yüz şekillerine sahip kadınlar için farklı şal bağlama teknikleri vardır. Bu teknikler sayesinde şal, yüz hatları ile uyum sağlar. Yüz şekline göre şal bağlama teknikler şunlardır:

  • Oval Yüz İçin Şal Bağlama Tekniği: Oval yüz şekline sahipseniz, sade şal modelleri size daha uygun olabilir. Şalı bağlarken boyun kısmını gevşek bağlayabilirsiniz.
  • Üçgen Yüz İçin Şal Bağlama Tekniği: Üçgen yüzlerde şalınızı bağlarken üçgen şekil vermeli ve iğnelemeyi çenenizin ortasından yapmayı tercih etmelisiniz. Böylece yüzünüz daha orantılı görünecektir.
  • Yuvarlak Yüz İçin Şal Bağlama Tekniği: Yuvarlak yüz hatlarınızı inceltmek için uzun bir şal kullanabilirsiniz. Şalı iki katlamadan boynunuza dolayın ve uçları ön tarafta birleştirin. Bu yüzünüzün daha ince görünmesine yardımcı olabilir.

Şal Bağlama Modellerinde 5 Farklı Stil

Tesettür giyimin vazgeçilmez parçası olan şalların, farklı şal bağlama şekilleri vardır. Sizlere fikir verebilecek 5 farklı şal bağlama stili:

  1. Günlük Stil: Şal bağlama modelleri arasında ilk sırada gündelik hayatta hem şık hem de rahat edebileceğiniz günlük stil şal bağlama tekniği yer alır. Hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu stili kullanabilirsiniz. Şalı sol tarafı uzun ve sağ tarafı orta uzunlukta kalacak hale getirin. Ardından şalın uzun kısmını boynunuzdan dolayarak diğer tarafa geçirin. Şalın yüzünüzü saran kısmını içeriye doğru kıvırın. Son aşama olarak uzun kalan sol tarafı tekrar dolayın. Şalın yüz kısmında bol kalmasına dikkat etmelisiniz. Bu stili bere ve şapka gibi ekstra aksesuarlar ile rahatça kullanabilirsiniz.
  2. Düğüm Stili: Spor kombinlere eşlik edecek bir model arayanlar için en uygun teknik, düğüm stilidir. Üstelik uygulaması oldukça pratik bir modeldir. Şalın bir tarafını uzun bırakarak başlayın. Uzun bırakılan kısmı içerden geçecek şekilde sıkıca düğümleyerek boyun kısmını kapatın. Diğer altta kalan kısmı omuzdan atın. İşte düğüm stili bu kadar kolay ve rahatça yapabileceğiniz bir modeldir. Farklı renk ve desenlerde şal seçimi tercihleriyle tarzınızı daha kolay yansıtabilirsiniz.
  3. Şık Stil: Şık bir görünüm yaratmak için bu stili kullanabilirsiniz. Şalı eşit bir şekilde bırakarak başlayın. Sonrasında şalı gerdirerek boyun kısmından birleştirip iğneleyin. Sağdaki ya da soldaki şalın ucunu boynunuza dolayarak önünüze salaş bir biçimde bırakın.
  4. Sarma Stil: Şal bağlama modelleri arasındaki sarma stili her daim şıklık arayanlar için uygun bir modeldir. Sarma stili hem özel günlerinizde abiyeye uygun hem de gündelik yaşamda şık görünüm oluşturmak için kullanabilirsiniz. İki uçtan aldığınız şalı arkada birleştirin ve iğne ile tutturun. Bu kısımları omuzlardan geçirdikten sonra sol tarafını kafanızdan geçirip yine sola alın. Sağ tarafta kalan parçayı soldaki parçanın altında kalacak şekilde iğne ile tutturun. Son olarak ön tarafta sağ kısımda kalan parçayı arkaya atın. Son derece şık olan sarma stilini bu adımlarla uygulayabilirsiniz. Farklı renkler ve desenlerden oluşan şalları tercih ederek özel günlerinizde tarzınızı yansıtabilirsiniz.
  5. Kolay Stil: Şalın bir tarafını daha uzun bırakarak başlayın. Daha sonra şalı gerdirerek boyun kısmından birleştirip iğneleyin. Kenarlarını da hafifçe içeriye katlayın. Şalın uzun kısmını gelişigüzel başınızın üzerinden dolayın ve başınızın üzerindeki katları öne doğru alın. Kısa kısmın görünmesini istemiyorsanız iç kısma kıvırabilirsiniz. Uzun kısmını dilerseniz serbest kullanabilirsiniz isterseniz de başınızın yanından iğneleyebilirsiniz. Bu şal stilini gün boyu rahatça kullanabilirsiniz.

Şal Bağlamanın Püf Noktaları

Tesettür giyimin en şık parçası olan şal nasıl bağlanır konusu dikkat edilmesi gereken bir konudur. Şal bağlama için de dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Bu püf noktalara dikkat ederek, şal bağlama modelleri ile şalınızı kolayca bağlayabilirsiniz. İşle şal bağlama modelleri için püf noktalar:

  • Şal Seçimi: Şal seçerken, kaliteli ve hafif kumaşları tercih edin. Bu, şalın rahatça bağlanmasını sağlar.
  • Bone Seçimi: Şal bağlama modelleri için iç bonesini dikkatli seçmek gerekir. Tercih edeceğiniz bonelerde sade boneler kullanabilirsiniz. Kaygan olmaması için silikonlu model tercih edebilirsiniz.
  • İğne Kullanımı: Seçtiğiniz şallar kaygan olmasa da gün içinde siz hareket halinde olduğunuzdan dolayı kayabilir ve şekli bozulabilir. Bu durumun olmaması için başınızın hemen üstünde bir iğne kullanabilirsiniz. Boğaz kısmının açılmaması ve boynunuzun görünmemesi için de çenenizin altından şalınızın duruşunu ayarladıktan sonra toplu iğne ile iğneleyebilir ya da şal için özel olarak üretilen mıknatıs iğneler kullanabilirsiniz.

Pratik yapın: Şal bağlama becerilerinizi geliştirmek için pratik yapın. Farklı stilleri deneyerek hangi şeklin size en iyi uyduğunu keşfedin.

Blog Başlığı
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.